SZERT KÁROLY

 

1955-ben született New Delhi, Indiában. A korai gyermekkortól sok utazás megannyi kép élményét hordozza magában. Indiai, keleti folklór és Európai utazások ámulatban ejtik. Felnőtt fejjel is van honnan meríteni… Nehézségektől sem mentes, de élményteli évek után végre tehetségének élhet…

Mesterei: Matzon Frigyes a rajzolásban, majd a „nagy” iskola, az ARTEX külkereskedelmi vállalat, ahol már élesben is megy a stúdium és az arra érdemes képeket exportra is megveszik, döntő hatással van rá nagyszerű mestere: Wessely Tibor. Folyamatosan képezi magát azóta is. Vallja: „Ma jobbat, mint tegnap”, a fejlődésben látja a minőség zálogát.

 

Számos nemzetközi kiállításon és bemutatón vett részt világszerte, beleértve Ausztráliát, USA-t, a legtöbbet Európában: Anglia, Németország, Franciaország.  Húsz éve aktívan dolgozik a pályán, nemzetközileg is keresett festő.

1987-től Minyó Szert Károly néven teljesen eredeti felfogásban kezd alkotni és kiállítani, mint kortárs képzőművész, a fotográfia és a festészet határmezsgyéjén. Művei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galériában, a Magyar Fotográfiai Múzeumban és magángyűjteményekben a világ számos országában.

 

Folyamatosan  kiállít:

Budapest, Wienna, Warsawa és más európai fővárosokban.

 

Tagja a Magyar Alkotóművészeti Közalapítványnak és a Magyar Fotóművészek Szövetségének.